maanantai 30. heinäkuuta 2012

pisasra..... veripisara

Meijän koko perhe leikkii Photo Boothilla! (etsi ville kuvasta)
Terkkuja uimarannalta!
Iines on viettäny nyt viimeisen viikon ajan joka päivä pitkät tovit järvessä. Ja tänään on ollu nii helteiset kelit, että melkein piti iteki hypätä aaltoihin - mutta vaan melkein! Kyllä nyt vesikoiran turkki menee polskiessa nätille kiharalle ja toivottavasti myös vähän rastalle, sillä näyttelyihinhän sitä tuli taas ilmottauduttua!

Eilen Iines malttoi pysyä sen verran poissa järvestä, että käytiin kokeilemassa verijälkeä! Oltiin vedetty Iinekselle ennakkoon metsään kaksi jälkeä: ensimmäinen hieman helpommassa ja selkeämmässä maastossa vain yhden loivan käännöksen kanssa. Toinen jälki puolestaan meni aikamoisessa ryteikössä ja tehtävää vaikeuttamassa oli pienen polun ja jopa ojan ylitys. Iines päästettiin hommiin vapaana, sillä verijälkioppeja olisi tarkoitus soveltaa syksyn sorsajahdissa ja silloinkin Ii on tietty irrallaan. Ja totta, eihän meillä edes ole olemassa verijälkiharrastukseen käytettäviä valjaita tai edes sitä pitkää hihnaa!
Iinen päästessä metsän laidalla irti, oli tytön kuono jo äkännyt ensimmäisen jäljen lähtöpisteen ja Ii oli heti täysillä hommassa mukana! Ei tarvinnut kahdesti komentaa "jälki!", kun Iines jo vipelsi syvemmälle metsään päin nenä tiukasti verijäljessä kiinni.
Pari kertaa Iinekseltä taisi jälki kadota tytön jäädessä ihmettelemään, että minnes ne iskä ja äiskä jäi, kun myö annettiin Inkulle työskentelyrauha ja seurattiin menoa vähän matkan päästä. Itseämme varten oltiin kyllä todellakin merkattu verijälkireitit kehnosti ja myö Iin tukijoukot oltiin välillä eksyksissä, mutta onneksi Iin nenään voi luottaa - ja molemmilla kerroilla Iines löyti päätepisteeseen possun saparoherkkujen luokse! Edes polku tai oja eivät saaneet Iineksen nenää eksytettyä tai kiinnostusta lopahtamaan!
Tätä touhua taidetaan ruveta meidän perheessä nyt enemmänkin harrastamaan, sillä niin suurella innolla Ii on ollut touhussa mukana. Ja todella, kunhan sorsastuskausi koittaa, lähtee Ii tosi toimiin ja ainakin toivottavasti etsii sorsasaaliin metsästä. Ja toivottavasti myös saadaan ja löydetään sitä saalista, että voidaan jatkaa harrastusta sorsansiipeä jäljenvedossa hyödyntäen ja Iinestä oikealla riistapalkalla palkaten!




1 kommentti:

kennelmamma kirjoitti...

Jee, hieno Ii ja kotijoukot. Magee nenä teidän koissulla. Kiva että näytelmissä taas nähdään ihku Ii.