maanantai 23. heinäkuuta 2012

Allerginenko?


Koiralleko? Miekö? Kyllä vaan!
Ollaan Iineksen kanssa nyt kahden yön verran hengailtu Iin Ilomantsin "mummolassa" ja ens perjantaina 4kk täyttävä suomenajokoira Pave saa miun ihon kutisemaan. Tai siis Paven kuola saa miun ihon kutisemaan. Antihistamiinikaan ei estä nokkosihottuman näköisiä, kutisevia näppylöitä nousemasta iholle. En muista, että Iineksestä miulle ois ikinä tullut mitään tällaista reaktiota - ei edes pentuaikana. Puhumattakaa siitä, että yksikään muu aikaisempi koirakaveri ois saanut samanlaista kutinaa aikaiseksi.  Liekö johtuu siitä, etten enää hengaile päivittäin muunkin rotuisten koirakavereiden kuin vain perrojen kanssa? Vai sittenkin Paven pentukuolasta ja katoaako tämä kutina Paven kasvaessa?
Joka tapauksessa tämä oireilu ei ole mitään verrattuna miun aikuisiällä puhjenneeseen kissa-allergiaan, mikä saa iho-oireiden lisäksi silmäluomet turpoomaan ja nenän vuotamaan.

Oli niin tai näin, Iines on ihana, kun se ei kutita - ja perro on sopivan rotuinen koira meijän pieneen (ja nyt myös allergiseen) perheeseen!

Ei kommentteja: