lauantai 14. huhtikuuta 2012

Urhea kalastajan apuri


Toivottavasti parempi myöhään ku ei millonkaan. Nyt tulee myöhässä - pääsiäistunnelmia nimittäin. Ja kenties vähän muutaki. Pääsiäinen vietettiin Ilomantsissa ja käytännössä koko pidennetty viikonloppu hengailtiin jäällä pilkkivavat kourassa saaliin toivossa. Iines puolestaan taisi kalastajan apurin -pestin sijasta keskittyä enemmän frisbeen saalistamiseen ja rapsutusten hamuamiseen.
Säästä riippumatta uskaltauduttiin ulos. Ensimmäisenä pilkkipäivänä satoi räntää ja Iin voimat oli koetuksella, kun turkki oli täynnä lumikikeloita. Iines sai ainakin päästellä höyryjä umpihankijuoksemisen muodossa. Myö kalastajat puolestamme jäätiin tyhjin käsin vailla suuren suurta kalasaalista.

Toisella pilkkireissulla oli huomattavasti otollisemmat kelit kalastamiseen. Parit pienet ahvenet tarttui syötteihin ja kalastajilta taisi nenät vähän palaa kevätauringossa. Iin kelpasi juosta (niin siis silloin, kun malttoi jättää kalat rauhaan) kun ei lumi tarttunut masukarvoihin. Välillä Iitä pilkkiminen kiinnosti niin kovin, että piti kuono työntää avantoon kalojen toivossa.


Ja jos pilkkimään ei lähdetty, niin sitten mentiin ihan vain lenkkeilemään jäälle. Onpahan Iineksellä lääniä, missä juoksennella! Jäälenkkelyä jatkettiin vielä, kun palattiin takaisin arkeen ja Joensuuhun. Pyhäselällä hujahti 13kilsan lenkki nopeasti arskan porottaessa.

Mitäpä muuta meille kuuluu? Kauhuja ja tärinöitä ainaki. Iines pelkää nykyisin kotosalla kamalasti kaikkia vähänkin kovempia ääniä. Katolta tippuvat lumet, pihamaata auraava traktori ja fööni on tän viikon aikana saanu Iin pois tolaltaan. Lienee nyt meillä totuttelun paikka noihin koviin ääniin - meidän urhean ja rohkean perrotytön ei vissiin kuuluisi mennä suihkuverhon taakse piiloon kovan kolahduksen kuullessaan? Tai vaihtoehtoisesti neiti Ii saattaa etsiä turvapaikkaa sylistä tai tuolin alta.
Ja nyt meille koitti se kiireinen kevät. Ei riitä, että viikolla juostaan koulussa, töissä ja lenkillä - ens viikolla starttaa kolmen näyttelyviikonlopun rupeama. Turkki vähän on mitä on, mutta häntä korkeella kohti koitoksia mennään!

Ei kommentteja: