sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

"Mitä saan tehdä" -päivä.

Huomasi, että edellinen päivä oli mennyt onnellisesti nukkuessa, kun virtaa riitti yöllä. Aamuyöstä käytiin Iineksen kanssa keskustelua, että saako meidän sänkyä syödä tai saako niitä verhoja repiä. Päivällä keskustelu sitten jatkui aiheena sohvan syöminen. Näyttää kuitenki siltä, että ainakin toistaiseksi ollaan molemmat sitä mieltä, että ehkä ne omat lelut maistuu sittenki parhaimmalle ja tuntuu suussa kivimmalle.

Tänään oli ohjelmassa taas autokyytiä. Iineksestä taitaa tulla isona oikea reissunainen - niin hienosti ollaan kyydissä hissukseen :-) Rose -serkun kanssa käytiin tänään taas siis leikkimässä, kun siellä saa riehua vapaasti pihalla, eikä tarvitse pelätä auton alle juoksemista. Tytöt tulee hienosti juttuun! Iines viipotti ja Rose kulki perässä ja vahti pikkuneitiä. Iines myös otti mallia isommastaan mm. tarpeiden tekemisessä - ei tullut hädät keskelle pihaa vaan käytiin kukkapenkkiä lannoittamassa niin kuin Rosekin tekee. Pihalla vapaana juostessa myös huomattiin, että Iines koko ajan pitää silmällä missä mie ja Ville liikutaan. Ja ulkosalla oli myös hyvä opetella omaa nimeä, joka alkaa ollaki jo hallussa! Kesken leikinkin yleensä riittää jos kerran huikkaa tyttöä nimeltä niin leikki loppuu ja riemulla kipitetään luokse. Tänään myös tutustuttiin Rosen pihan lisäksi Rosen kotiin. Huomaa kyllä, että Iines on luonteeltaan reipas ja hirmuisen rohkea! Tomerana tyttönä itse tutkitaan kaikki paikat ja käyttäydytään siivosti, eikä vieraan paikan äänet ja hajut häirinneet pitkän pitkiä päiväunia.

Iineksen sosiaalistamista jatkettiin vielä iltasella, kun meillä kävi reilu puolivuotias Nekku-tyttö pyörähtämässä, joka on sekoitus pomeranianiaa ja kleinspitziä. Iinestä väsytti vielä päivällinen reissu.  Vieraiden tullessa käytiin vain pusut vaihtamassa ja sitten Iines kömpi unille. Nekku antoin Iineksen nätisti nukkua, välillä käytiin vain nuuhkimassa, mutta Iines oli niin taju kankaalla, että ei ne unet siitä keskeytyneet.

Se on tässä parin päivän aikana saatu myös huomata, että tytölle ruoka maistuu! Kahtena ensimmäisenä päivänä annettiin nappula-aterioilla myös piimää ja silloin näytti, että vain ne piimät lipsuteltiin nappuloiden seasta. Niinpä tänään sitten katsottiin, mitenkä ne nappulat pelkältään maistuu ja kyllähän ne maistui! Iltapalalla saatavaa liharuokaa neiti alkaa yhdeksän maissa odotella keittiössä ja tänään huomattiin, että päiväsellään neiti käy ruokapaikallaan syömistä etsimässä. Uskon kyllä, että ihan riittävän isot annoksen Iines kuitenkin saa, sen verran niitä makupalojakin menee kuitenkin sitä nimeä opetellessa ja painokin oli jo noussut, kun käytiin puntarissa!

Nyt neiti nukkua tuhisee jaloissa. Saa nähdä, mitä mieltä Iines on, kun huomenna kokeillaan ensimmäisen kerran yhdessä kynsienleikkausta.

Ei kommentteja: