maanantai 24. kesäkuuta 2013

Kohta sitä ollaan taas tien päällä


Se on täällä taas! Näyttelykausi alkaa meillä tulevana sunnuntaina Tuusulan kaikkien rotujen näyttelyssä. 
        Ja sehän tietää siis armotonta turkin rassaamista. Paitsi että - ei tällä kertaa! Iin tämän kertainen näyttelyluukki ei ole tähän mennessä vaatinut kuin järvessä polskuttelua. Iin turkkia ei ole tarvinnut puunata, repiä, trimmailla eikä rasvailla. Iin kevään mittaan pidetyt vaahtokylvytkin voi laskea yhden käden sormilla, sillä pahimpaan kura-aikaan meijän Perro-Liisa oli nakupelle, eikä Inkku ole päässyt pahemmin likaantumaan niin, että saippuaa olisi tarvittu.
        Näyttelyilmottautumista jättäessä vähän jänskätti, että ehtiikö turkki kasvaa tarpeeksi pitkäksi. Ja ehtihän se, sillä Iin turkki on nyt (suoraksi vedettynä) noin 5 cm pitkä - eli juuri sopiva näyttelyihin, muttei liian kuumakaan kesän helteille. Eihän tuo turkki ihan niin upea ole kuin ennen edellistä parturointi kertaa, sillä turkki ei vielä mene upeille rastoille vaan ennemminkin pieniä nyörejä, mutta siitä se kasvaa!
        Toki nyt tällä viikolla hieman sipistellään turkin parissa - nypitään enimmät risut ja oksat masukarvoista pois, häivytetään kaulapannan kuluttamaa jälkeä kaulan turkista ja siistitään tassukarvat. Ja pääseepä Iines myös sinne vaahtokylpyynkin pitkästä aikaa, ettei neiti ihan tuoksahtaisi järveltä!
        Hiukka jännittää, että mitä Ii nyt sanoo näyttelyhälinästä. Talven aikana käydyissä sisänäyttelyissä kun suuret ihmismassat ja kovat, kaikuvat äänet sai Perro-Liisan vapisemaan pelosta. Alkukesän mätsäreissä ihmis- ja koirapaljous ei ole saanut Iissä ihan samanlaisia paniikkikohtauksia aikaan, joten siltäkin osin ollaan aika luottavaisilla mielin lähdössä matkaan.
         Ja kunhan ollaan käyty nuuhkimassa Tuusulan näyttelytuulia, osataan sanoa, mikä on homman nimi meidän osalta Joensuun elo-kareliassa!
5 kommenttia:

Guapo kirjoitti...

Hyvältä näyttää!
Onnea kehään;))

Ihana Iines kirjoitti...

Kiitos! :-D
Toivotaan parasta ja pelätään pahinta!

Anonyymi kirjoitti...

Tsemppiä näyttelyyn, Ihanainen Ii!! Ihania olivat muuten nuo juhannuskuvatkin, kertakaikkiaan upeita. Velipojalta suuri pusu siskolikalle, Boleropäivillä nähdään! Meillä on vielä auki, mennäänkö molempina päivinä Joensuun näytelmään, mutta mieli tekisi kyllä. Uuh, mennään viikon päästä ekaan mejä-kokeeseen ja Paven laukaisunkestokin on vähän niin ja näin. Vähänkö jännittää jo nyt.
Aurinkoterkut koko poppoolle lähettää Pavarotti ja me muut

Ihana Iines kirjoitti...

Voi jukran pujut! Iines lähettää Pavarotille märän onnenpusun tulevaan mejä -kokeeseen! Huippua, eiköhän Pave hoida homman hienosti - kun on se sen verran upea ukkeli!
Ja hei joo, Boleropäivillä nähdään! Ja kenties siellä näyttelyissäki, näillä näkymin myö suunnistetaan sinne molempina päivinä.. :-)
Heltseiset terkut teijän koko jengille myös!

Anonyymi kirjoitti...

Tsemppiä molemmille sisarille koitoksiin voin sanoa jo nyt että hyvin menee molemmilla.Nähdään elokuussa mutta jos liikutte täälläpäin niin soitelkaa niin nähdään jo aiemmin.T:Minna ja Viivi