sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Paljon paljon mätsäreitä

Tänä viikonloppuna on ainaki tullu misseiltyä! Käytiin niin perjantaina kui tänäänkin Iineksen kanssa mätsäreissä ja pikku hiljaa ollaan tyytyväisiä omaan osaamiseen. Hurraa! Huomaa kyllä, että espanjanvesikoirien suosio on nousussa, kun molempina päivinä osallistujien joukossa oli ainakin sen puolen kymmentä perroa! Ja tän päivän mätsäreissä nähtiin Iineksen sisko Viivikin (kysyi tuomarikin, että onko saman pentueen tyttöjä. Ovat niin saman oloisia vieläkin.)
       Perjantaina saatiin tuomarilta kehuja kehässä liikkumisesta, mutta seisomisesta puolestaan tuli noottia - mie en luottanut, että se Iineksen takalisto kestäisi ylhäällä ja niinpä mätin koko ajan namua kirsun alle ja sitten Iine kurkotteli makupaloja ja seisoi ihan liian etukenossa. Yritin sitten ottaa opikseni sininauhallisten koirien kehässä ja palkkasin maltillisemmin seisomisesta. Ja niin Iine seisoi nätisti asennossa, eikä ihan ensimmäisten joukossa tiputtu pois kehästä.
       Tänään oli erityisen jännät tunnelmat, kun kaksintaistossa vastaan saatiin tuttu karvakuono Luna, 14kk ikäinen jämtlanninpystykorva. Siinä kun yritettiin seisoa asennossta (Lunalta onnistuu aika paljon varmemmin ku meiltä :-D ) Tuomari pähkäili pitkään, että miten käypi. Ja piti ekstra kierroskin juosta kehässä ympäri, niin tasavertaista oli tyttöjen meno. Iines sai taas kehuja hyvästä ja iloisesta liikkumisesta - ja niin saatiin ensimmäinen punainen nauhamme! Punaisten kehästä sitten lennettiin aika vikkelään pois, kun ei se seisominen meillä ole niin varmaa kuin voisi ja pitäisi olla. Mie en luota, että Iineksen perä pysyy ylhäällä ja Iineski tajuaa sen ja alkaa hötkytä. Hitsit.
       Mutta tästä viikonlopusta opittiin kyllä paljon! Meillä on nyt pari kuukautta aikaa treenata tuota seisomista, että Tuusniemen näyttelyssä Iines nököttää kuin tatti neljällä koivella peppu korkealla! Ja mie opin luottamaan, että Iine osaa hommansa. Nyt on kaikki meille tervetulleita kopeloimaan Iineä ja tutkimaan tytön hampaita, että neiti tottuisi siihenkin touhuun kunnolla. Ei, etteikö Iines antaisi tutkia - en vaan oo ihan varma, tykkääkö kaikki tuomarit jos Iine yrittää hukuttaa tuhansilla suudelmilla ;-) Luottavaisin mielin kuitenkin ollaan valmiita aloittamaan Iineksen kanssa näyttelyura!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä Iines hienosti homman hoiditte.Meillä kyllä meni hieman penkin alle.Se pisti silmään että inkkua lukuun ottamatta myös isommissa koirissa niin aina vesikoira hävisi vastustajalle......meidän pitäisi kyllä tuota seisomista harjoitella oikein urakalla.Ja hommata kunnon hihna minä jännitin koko ajan sitä että Viivi vetää pään hihnasta läpi.Muutenkin paikka oli aika kaoottinen.Kamala meteli ja liian paljon koiria.Katsotaan jos Tuusniemellä nähtäisi.

Ihana Iines kirjoitti...

Hienostihan teilläki meni! Ja vielähän tässä on aikaa treenata, niin oopperalaiset voi sitten Tuusniemellä loistaa! ;-) Miulla on pistäny kanssa silmään tuo, ettei vesikoirat oikein mätsäreissä oo pärjänny. Ja kaksissa mätsäreissä tuomari on kysynyt, että tutkitaanko tää rotu maassa vai pöydällä.....
Kieltämättä oli aika tiivis tunnelma ja odottelua aika paljon. Mutta toisaalta - samalla tulee koirille hyvää harjoitusta hälinästä ja suurista ihmis- ja koirajoukoista :-)

Anonyymi kirjoitti...

Terveiset myös Elsalta - ei voi kyllä erehtyä niin paljon muistuttavat toisia. Meidänkin pitää etsiä noita mätsäreitä että saataiiin vähän harjotusta - Elsa ei todennäköisesti luota tuomareihin. Katsotaan tullaanko sitten Tuusniemelle. Toivottavasti jossain ainakin kevään aikana nähdään!
Terveisin Elsan kotiporukka