lauantai 27. elokuuta 2011

Vauhtimimmin vauhtiviikko

Kun torstai koitti, pakattiin taskut täyteen makupaloja. Oli koittanut se päivä, kun Inkku menee kouluun! Pääsimme Poksin pentukurssille ja tarkoitus olisi tulevaisuudessa osallistua poksin muuhunkin koulutustarjontaan. Pikkukoululainen ei ymmärtänyt jännittää tulevaa oppituokiota, sillä Iines on tottunut automatkan jälkeen pääsevänsä aina jonnekin kivaan touhupaikkaan (Rosen luo, mummolaan yms.). Koulutuskentällä todettiin, että kyllä - espanjanvesikoiran suosio kasvaa kokoajan ja Iines saikin kaksi uutta perroystävää! :-) Tavoitteina meillä pentukurssille on ennen kaikkea kontaktin tehostaminen ja keskityskyvyn lisääminen. Meijän tytsy tuppaa toisinaan olemaan aika ADHD ja innokas pussailemaan kaikkien paikkalla olijoiden kanssa, joten ei yhtään haittaisi jos Iines keskittyisi vähän enemmän hihnan toisessa päässä olijaan. Ei olisi myöskään yhtään pahitteeksi saada vinkkejä arkielämän tilanteisiin.
          Koulussa ensimmäisenä harjoituksena oli 'lipaisu'. Joka kerta, kun Iines lipaisi kielellä huuliaan, tuli sille salamana antaa palkkio. Tämä harjoitushan siis oli muistutuksena meille koirien omistajille, että palkka annetaan aina heti, kun koira toimii toivotulla tavalla. Toisessa harjoituksessa laitettiin makupalat molempiin käsiin ja kun Inkku katsoi silmiin, annettiin makupala siitä kädestä, mitä se ei ollut viimeisenä katsonut. Tuo oli meille iisi temppu, osaahan Iines ottaa katseen jo käsky sanan kuultuaan. Loppu koulupäivä sitten kokeiltiin vieraan ihmisen (opettajan) luoksepäästämistä ja toisen koirakon kohtaamista. Arvatahan saattaa, että pussailuksi ja riekkumiseksi se tuppasi menemään. Tosin Inkulla alkoi se keksittymiskykykin jo kadota siinä vaiheessa, että annetaan se tämän kerran anteeksi ja koitetaan olla parempia seuraavalla tunnilla!
           Perjantaina Iines sai uuden ystävän, kun Rosen vauva muutti mammansa luokse asumaan. Pikku-Diian tavatessaan Iines osasi käyttäytyä siivosti ja rauhallisesti - ei juurikaan hötkynnyt ja hyppinyt, vaan varoi pientä uutta ystäväänsä. :-) Kun vauva oli nuuhkittu ja tutkittu läpikotaisin, alkoi isot tytöt leikkiä ja kieriskellä pienemmän seuratessa vierestä.
          Mutta nyt Inkku poistuu pakkaamaan, kun lähdetään mökille leikkimään Pepin kanssa ja opettelemaan noutajan taitoja!

Adiós!

Diia, Rose ja Iines yhteisellä kepillä


ps. Iines on löytänyt oman peilikuvansa. Tytsy ei vain ole tajunnut, että peilistä heijastuva nassu on sen oma, vaan peilille on pakko murista ja haukkua.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi! Juuri eilen sanoin Mikalle että luulen että Viivillä on ADHD eli nauratti aivan kun luin plogiasi sen verran samanlaisia siskokset ovat.Me ollaan menossa kanssa tuonne Poksin pentukurssille mutta ei päästy tähän samaan kun meni päällekkäin Tokon kanssa.Hieno kuva muuten koirulaisista siinä onkin monen ikäistä perroa samalla kepillä.Oikein mukavaa syksyn jatkoa kaikille ja toivottavasti nähdään trimmauksen merkeissä.

leena kirjoitti...

Lieksan väki lähettää onnittelut koulun käyntiin ja toivoo pikaista näkemistaä Ihanan Iineksen kanssa. Menestymistä myös uudessa roolissa metsästäjän apulaisena.