maanantai 26. elokuuta 2013

Paukkupelkopartiosta päivää!

Iltalentopassissa
Kolmas kerta toden sanoo! Ehkä! Viikonloppuna starttasi paukkupelkoisen Iineksen kolmas metsästyssyksy.
     Lauantaina suunnattiin Juukaan iltalennolle, Villellä pyssy ja miulla Ii kainalossa. Villellä tais olla haaveissa saada saalistakin, mutta pääasiana reissulla oli kuitenkin Iineksen paukkukammon lieventäminen tai edes jonkinlainen siedättäminen.
     Lauantaina paukkuja ilmoille kajahti kolmesti. Ensimmäiseen pamaukseen neiti Ii ei reagoinut ihme ja kumma mitenkään! Iine vaan korvat hörössä ihmetteli, että mikäs kumma se se oli. Kahden seuraavan laukauksen kuullessaan Iines ei ottanut paukkuja ihan yhtä tyynesti, mutta silloinkaan ei pelkoreaktio aiheutanut pakoonjuoksemista vaan neidin paikoilleen jähmettymisen. Tosin silloin jo ilta oli tyyntynyt, joten laukaukset taisivat kuulua perron korviin aikaisempaa kovempina. Harmi vain, ettei sillä reissulla laukauksista huolimatta saatu saalista, eikä Ii päässyt treenaamaan sitä varsinaista noutajan hommaansa....
      Suunnattiinpa vielä sunnuntaina ammuskelemaan kiekkoja - saivat pojat treenata osumatarkkuuttaan ja perro paukkuarkuuttaan. Laukauksien alkaessa hengailtiin Iin kanssa hihnassa hieman kauempana. Tai mie hengailin, Ii yritti kuristautua hihnaansa, kun se olisi niin kovasti halunnut ampaista pauketta karkuun. Pikku hiljaa kuitenkin Iineskin ymmärti ottaa kovat äänet iisimmin ja niin päästiin hiljalleen lähestymään laukauksia.
Lopputulos tuolle ehkä puolentunnin räiskeelle: Iines istui mättäällä läähättämässä vain n. 15m päässä ampujasta, ilman että oli kytkettynä hihnaan!
       Ens viikonloppuna uudelleen! Toivotaan, että sillon neiti Ii pääsisi paukkeen lisäksi nauttimaan riistan hajuista!

Ei kommentteja: